Zwemmen - een recreatieve en gezondheidsactiviteit

Zwemmen

Zwemmen - een recreatieve en gezondheidsactiviteit

Zwemmen - een recreatieve en gezondheidsactiviteit

Zwemmen is een team- of individuele watersport waarbij het hele lichaam wordt gebruikt om zich door het water voort te bewegen. Het spel vindt plaats in open water of in zwembaden. Zwemwedstrijden worden gehouden om internationale medailles, naamsvermeldingen en andere financiële zaken. Mensen die van zwemmen houden kunnen meedoen door lid te worden van zwemteams en te leren zwemmen.

swimming

Zwemmen - een recreatie- en gezondheidsactiviteit

Zwemmen is een team- of individuele watersport waarbij het hele lichaam wordt ingezet om zich door het water voort te bewegen. Het spel vindt plaats in open water of in zwembaden. Zwemwedstrijden worden gehouden om internationale medailles, naamsvermeldingen en andere financiële zaken. Mensen die van zwemmen houden kunnen meedoen door lid te worden van zwemteams en te leren zwemmen.

Een manier om te leren zwemmen is door zwemles te volgen bij een instructeur. Tijdens deze lessen leren studenten de nodige vaardigheden om zichzelf door het water voort te bewegen door alleen met de armen te zwemmen. Een zweminstructeur leert de leerling diep adem te halen en zich met de armen af te zetten, terwijl de instructeur de leerling ook traint in de technieken van de armslag. Een zweminstructeur gebruikt verschillende methoden om leerlingen te leren zwemmen. Sommigen gebruiken een live-instructeur en anderen een overheadprojector. De live-instructeur helpt de leerlingen zwemvaardigheid op te bouwen door de armen op te bouwen en hen de juiste ademhalingstechniek bij te brengen.

Een andere manier om zwemles te krijgen is door je in te schrijven bij een zwemschool. Een zwemschool geeft leerlingen klassikaal les in de zwemslagtechniek en de gezondheidsvoordelen van zwemmen. De lessen worden gehouden op een regelmatige basis en studenten kunnen leren verschillende zwemslag technieken zoals vrije slag, rugslag, schoolslag en nog veel meer. Om hun zwemvaardigheden te verbeteren, moeten zwemmers deelnemen aan zwemlessen en oefenen. Na het oefenen moeten ze in staat zijn om langere en snellere baantjes te trekken en hun snelheid te beheersen om de maximale gezondheidsvoordelen van het zwemmen te bereiken.

Tags
Populair
img
De verschillende vormen van zwemmen
img
De verschillende niveaus van wedstrijdzwemmen
img
Lage impact - zwemmen is goed voor de geestelijke gezondheid
img
Leren zwemmen door te zwemmen - de basis
img
Wereldrecords zwemmen
Trending