Zwemmen - een geweldige workout

Zwemmen

Zwemmen - een geweldige workout

zwemmen

Zwemmen - een geweldige workout

Zwemmen is een populaire recreatieve activiteit. Het water stelt iemand in staat te ontspannen en het maximale uit zijn of haar bewegingen te halen. Als u fit wilt worden maar geen tijd hebt om naar het zwembad te gaan, zijn er andere manieren om uw hartslag op te krikken en u te helpen fit te worden. Een van die manieren is zwemmen met een zwemteam.

Een zwemteam helpt de zwemmer aan zwemtechniek te werken, waaronder het leren van de juiste ademhaling tijdens het zwemmen, controle over het drijfvermogen, ademhalingsmethoden, slagtechniek en nog veel meer. Zwemmen is een team- of individuele wedstrijdsport waarbij het lichaam wordt gebruikt om door water te gaan. De sport vindt plaats in open water of in zwembaden. In open water moet een zwemmer gebruik maken van zijn of haar eigen lichaamsgewicht om door het water te gaan, terwijl hij of zij zwemt onder invloed van andere zwemmers. In een zwembad daarentegen moet een zwemmer gebruik maken van een drijvend drijfmiddel, zoals een drijfketting, om het drijfvermogen onder controle te houden. Wanneer een zwemmer het water ingaat met behulp van een drijvend drijfmiddel zoals dit, wordt gezegd dat hij of zij zich in een staat van onderdompeling bevindt.

Onderdompeling of de handeling van het onder water gaan terwijl het eigen gewicht van het lichaam als weerstand wordt gebruikt, is een veel voorkomend onderdeel van veel wedstrijdzwemslagen en wordt hyperbare zuurstoftherapie genoemd. Hyperbare zuurstoftherapie of diepe ademhaling zijn geweldige trainingstools omdat ze een persoon dwingen om grote hoeveelheden energie uit te oefenen tegen grote druk. Deze kracht is eigenlijk gunstig omdat het de spieren dwingt samen te trekken, die op hun beurt het water dwingen verrijkt te worden met zuurstofmoleculen. Als gevolg hiervan kunnen zwemmers dezelfde fysieke voordelen halen uit het zwemmen als uit het doen van aerobics.

Tags
Populair
img
Lleren zwemmen
img
Alles over water
img
Zwemmen - een recreatieve en gezondheidsactiviteit
img
De verschillende vormen van zwemmen
img
Leren zwemmen door te zwemmen - de basis
Trending