Zwembaden

Zwemmen

Zwembaden

water

Leren over zwembaden

Open water zwemmen is eigenlijk een zeer diverse zwemstijl die voornamelijk plaatsvindt in natuurlijke waterlichamen zoals rivieren, meren en open oceanen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verwijst deze manier van zwemmen niet naar wedstrijdzwemtoernooien waar zwemmers verschillende slagen en tactieken gebruiken om als eerste te eindigen. In feite komt er bij het zwemmen in dergelijke wateren veel vaardigheid en finesse kijken die, wanneer men deze onder de knie heeft, het zwemmen tot een zeer ontspannende en plezierige ervaring maakt. Zwemslagen en -technieken zijn gebaseerd op ergonomische principes zodat zwemmers tijdens het zwemmen zo min mogelijk stress ervaren. Niet te verwarren met marathonzwemmen.

Het allereerste wat elke goede zwemmer moet doen als hij of zij wil leren zwemmen, is een zwempak van goede kwaliteit aanschaffen, een wetsuit genaamd. Een goed wetsuit is een wetsuit dat goed past, het lichaam van top tot teen bedekt, voldoende vulling heeft om het lichaam te dempen en de drager warm houdt gedurende de zwemperiode. Het is ook zeer belangrijk voor de drager van het wetsuit om rekening te houden met de zwemtemperatuur en de koudwaterschok die daarmee gepaard kan gaan.

In de meeste gevallen moeten mensen die van plan zijn om in kouder water of in zwembaden met koud water te gaan zwemmen, overwegen om een wetsuit te gebruiken dat goed past en van een goede kwaliteit is. Op deze manier zullen ze minder kans hebben om het koud te krijgen zodra ze het water ingaan. Een ander ding dat ze moeten overwegen is hun lichaamsgrootte en het type van de slagen die ze willen gebruiken in het water. Bijvoorbeeld, degenen die gaan vlinderzwemmen willen misschien koudere temperaturen gebruiken om de hoeveelheid tijd dat ze kunnen drijven te maximaliseren. Degenen die gaan power zwemmen zullen merken dat ze met lagere temperaturen uit de voeten kunnen.

Tags
Populair
img
Leren zwemmen door te zwemmen - de basis
img
De verschillende niveaus van wedstrijdzwemmen
img
Wereldrecords zwemmen
img
Zwembaden
img
Alles over water
Trending