Lleren zwemmen

Zwemmen

Lleren zwemmen

swimming

Een zwemmershandleiding om te leren zwemmen

Zwemmen is al een populaire sport sinds het begin van de 20e eeuw en was een van de eerste fysieke activiteiten die werd beoefend met de bedoeling om gezond en actief te blijven. Zwemmen is een team- of individuele sport waarbij het hele lichaam wordt gebruikt om snel door het water te bewegen, vooral met gebruik van de benen. De sport vindt ook vaak plaats in open water of in zwembaden. Het is oorspronkelijk begonnen als een manier om mensen te helpen fit te blijven, maar heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een leuke recreatieve activiteit voor mensen van alle leeftijden.

Er zijn twee soorten zwemmen: de rugslag en de vrije slag. Rugslag is de zwemsoort waarbij men zwemt door al zijn spieren te gebruiken, terwijl bij de vrije slag de zwemmer het zwembad afzwemt zonder te proberen zijn hele lichaam te gebruiken of te vertrouwen op zijn armen/benen. Rugslag en vrije slag zwemwedstrijden worden gehouden op verschillende zwemevenementen, zoals de Olympische Spelen, World Cups en diverse andere competitieve ontmoetingen. Deelnemers die deze zwemwedstrijden winnen, verdienen het recht om deel te nemen aan de Olympische Spelen. De zwemwedstrijden worden onderverdeeld in klassen naar gelang van de zwemcapaciteiten. De klassen zijn nieuwelingen, senioren, masters en sub-masters.

Voor degenen die zonder enige opleiding willen deelnemen aan het zwemmen, zijn er twee opties beschikbaar. Zij kunnen een zweminstructeur nemen of een zwembroek dragen die is voorzien van een zitje en een leuning zodat de zwemmers kunnen gaan zitten en zich ontspannen. Zweminstructeurs zorgen voor de nodige coaching en begeleiding die nodig zijn om nieuwe zwemmers op te leiden. Zij moeten ook de zwemgewoonten van de zwemmers controleren en ervoor zorgen dat zij zich aan de richtlijnen van de Internationale Zwemfederatie (Istanboel) houden. Als de zwemmer wil leren door een andere zwemmer te observeren, moet hem/haar worden geleerd hoe hij/zij correct moet ademen. Daarnaast is de instructeur ook verantwoordelijk voor het geven van feedback aan de deelnemer naarmate hij/zij vordert in de zwemcursus.

Tags
Populair
img
Zwemmen - een geweldige workout
img
Alles over water
img
Lage impact - zwemmen is goed voor de geestelijke gezondheid
img
De verschillende niveaus van wedstrijdzwemmen
img
Zwemmen - een recreatieve en gezondheidsactiviteit
Trending